Üdvözöljük honlapunkon!

Az Egyesület céljainak elérése érdekében fontos feladatának tekinti a mezőgazdaság természeti erőforrásainak védelmét és környezetkímélő hasznosítását. Így:

Önkéntes Műhelymunka

2014 május 01.  email valakinek   Nyomtatóbarát változat    

A Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület (SZÖVET) és a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete (KISLÉPTÉK) műhelymunkájához korlátozott számban, de biztosítja a közös munkába bekapcsolódni kívánó szakértők, jogászok jelentkezését, akik szívesen vennének részt ebben a fontos, közérdekű önkéntes műhelymunkában.

Kétnapos jogi műhelymunka jogászok joghallgatók szakértők joggal foglalkozók részére civil szervezetek és helyi gazdaság fejlesztése érdekében.

Időpont: 2014 május 17-18

Helyszín: Miskolc (Szimbiózis Alapítvány)
Műhelymunka a védjegyet használók támogatására

2014 március 18.  email valakinek   Nyomtatóbarát változat    

2014. március 28. péntek- 5000. Szolnok, Tiszaligeti sétány 1 sz.

09-től regisztráció
9.30-10 -ig Köszöntők
Szalay Ferenc Szolnok város polgármestere
Kovács Szilvia Karcag társadalmi mb. alpolgármestere

   Részletek ->>NESZ Tagszervezeti Fórum

2014 március 11.  email valakinek   Nyomtatóbarát változat    

a NESZ soron következő Tagszervezeti Fórumára idén március 19-én kerül sor. Az idei Fórum kicsit eltér az eddig megszokottól. Nagyon sok alkotótól, tagszervezettől kapunk kérdéseket adózás ügyben, melyre a NESZ sem tud minden esetben megfelelő választ adni. Így arra gondoltunk, hogy Tagszervezeteink részére szervezünk egy konferenciát, ahol a leggyakrabban felmerült kérdésekre kaphatnak választ tagszervezeteink, alkotóink.

A konferencia tudnivalói: Időpont 2014. március 19., szerda; 10.00 – kb. 15 óráig
Helyszín: Hagyományok Háza 1011 Budapest, Corvin tér 8., színházterem ( I. emelet )
Előadó: Gottgeisl Rita adószakértő, könyvvizsgáló, Adótanácsadók Egyesületének alelnöke; és munkatársai
A részvétel ingyenes, előzetes regisztráció szükséges,
Résztvevők: A NESZ Tagszervezetei

   Részletek ->>Értékesítés adózási tanácsadás - műhelymunka

2013 november 26.  email valakinek   Nyomtatóbarát változat    

Tisztelt Érdeklődők!

Szeretettel várjuk Önöket december 16-án Vecsésre, Helyi termék értékesítés adózási tanácsadása – műhelymunka őstermelők, kistermelők, kézművesek, agroturisztikai szolgáltatók, és civil szervezetek részére címmel megrendezésre kerülő gyakorlati jogsegély rendezvényre

www.kisleptek.hu


Üdvözlettel
Szabadkai Andrea
Közös erővel a biológiai sokféleség megőrzéséért

2013 november 04.  email valakinek   Nyomtatóbarát változat    

Elkészült a megújult Nemzeti Biodiverzitás Stratégia tervezete, amelynek széleskörű vitájára a Vidékfejlesztési Minisztérium és partnerei szervezésében egy országos konferencia keretében került sor 2013. október 30-án.

A Stratégia megújítása égető feladat, mert globális, európai és hazai szinten is riasztó mértékben csökken a biológiai sokféleség, súlyos ökológiai, társadalmi és gazdasági következményeket okozva. A biológiai sokféleség csökkenésének megállítása így egyre nagyobb kihívás, amelyre válaszul megújultak a nemzetközi és európai biodiverzitás stratégiák, s most ezekkel összhangba kell hozni a hazai stratégiát is.   Részletek ->>MEGHÍVÓ - Intelligens szakosodás

2013 október 15.  email valakinek   Nyomtatóbarát változat    

a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség szervezésében az „Intelligens szakosodás (RIS3*) – út a 2014-20-as Európai Uniós források hatékony felhasználása felé” című tájékoztató konferencia sorozat Pécs-i állomására.

Az ország minden régióját érintő interaktív „roadshow” célja, hogy rövid előadásokon keresztül bemutassa a kutatás-fejlesztést és innováció területét érintő „intelligens szakosodás” vitaanyagát.

A központi előadások mellett a régióban jelentős KFI szereplő vázolja fel egy-egy szakmai tématerület kapcsolódási pontjait a RIS3 felé.

A konferencia központi témája: Regionális innováció, adaptív innováció, keresletet biztosító eszközök

Helye: Baranya Megyei Önkormányzat Díszterme (7621 Pécs, Papnövelde u.5.)
Ideje: 2013. október 15. (kedd) 10:00 – 11:30

Programja:
9:30: érkezés, regisztráció
10:00: Kocsis Tamás köszöntője (DDRIÜ)
10:05: Dr. Borsi Balázs, szakértő (NGM): Az intelligens szakosodás ágazati-regionális megalapozása és a magyarországi EDP folyamat
10:30: Dr. Deák Csaba, elnökhelyettes (NIH): Az intelligens specializációt szolgáló kutatási és innovációs stratégiák
10:45: Dr. Petrás Ferenc, tervező-elemző (NTH): Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program
10:55: Tiffán Zsolt elnök (Baranya megyei Önkormányzat): A megyei tervezés és az Ős-Dráva Program kapcsolódási pontjai
11:05: Dobay Kata, igazgató (PTE): Az Egyetem és a RIS3 tematikus kapcsolódási pontjai
11:15: Turós Izabella megyei igazgató (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara): A regionális agrár vállalkozások és a RIS3 tematikus kapcsolódási pontjai
11:25: a hallgatóság kérdései, hozzászólásai
13:00: a konferencia zárásaKÖLES RENESZÁNSZA KONFERENCIA

2013 október 15.  email valakinek   Nyomtatóbarát változat    

Felhívás egy rendhagyó szakmai konferenciára.

Időpont: 2013. október 25.
Helyszín: BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kar 1054 Budapest, Alkotmány u. 9-11.

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, az Országos Ómagyar Kultúra Baráti Társaság és a Budapesti Gazdasági Főiskola szakmai koordinálásával konferenciát rendeznek azzal a céllal, hogy a feledésben ment kölest újra népszerűvé tegyék a gyermek- és a közétkeztetésben, a vendéglátásban, a cukrászatban, a pékségekben, a sörgyártásban.

A konferencia témái:
Történelmi emlékek; Növénytermesztés; Malomipar; Élelmezéstudomány;
Táplálkozás élettan; Köles készítmények a magyar konyhaművészetben, cukrászatban, kereskedelemben; Italok kölesből; Fogyasztási szokások bemutatása;
Vidékfejlesztés és TURIZMUS - Falusi turizmus; Köles PIACA és piackutatása

A konferencia szünetében a lajosmizsei Tanya Csárda kölesből készült ételek bemutatójával és kóstolásával várja a kedves vendégeket!

Várjuk szakácsok, cukrászok, pékek, dietetikusok, szakközépiskolai és szakmunkásképző iskolai tanárok, malomipari és élelmiszeripari szakemberek, gabonakereskedők, kiskereskedők, turisztikai szakemberek , családi gazdálkodók, Vidékfejlesztéssel foglalkozó szakemberek jelentkezését!
A Natura 2000 finanszírozás

2013 október 14.  email valakinek   Nyomtatóbarát változat    

A 2014-2020 időszakban a Natura 2000 területek finanszírozását megalapozó országos intézkedési tervet az Európai Bizottság a legjobbak között tartja számon – hangzott el a 2013. szeptember 10-én, a Vidékfejlesztési Minisztérium, az Európai Bizottság, valamint a WWF Németország és partnerei által szervezett „Natura 2000 Finanszírozás – EU finanszírozási lehetőségek a 2014-2020 időszakban” című szakmai fórumon. Az intézkedési tervben foglalt célkitűzéseket és intézkedéseket be kell építeni az érintett operatív programokba, így elsősorban a Környezet és Energetikai Hatékonysági Operatív Programba, a Vidékfejlesztési Programba és a Magyar Halászati Operatív Programba.

A Vidékfejlesztési Minisztérium Kossuth Lajos téri épületében tartott szakmai fórum egy minden tagállamra kiterjedő rendezvénysorozat első rendezvénye volt, amelyen az Európai Bizottság képviselője mellett jelen voltak a 2014-2020 időszak fejlesztési programjainak tervezésében érintett kormányzati szervek képviselői, a Natura 2000 területek kezelésében leginkább érintett nemzeti park igazgatóságok munkatársai, valamint a természetvédelmi társadalmi szervezetek és a gazdálkodói érdekképviseleti szervezetek képviselői.A rendezvényen a MAKE-t dr. Vajna Tamásné Madarassy Anikó aktívan képviselte. Finanszírozással kapcsolatos kérdésére, hogy a termelők mikor kapnak konkrét információt, választ sajnos nem kapott. Az elhangzott előadások anyaga megtalálható itt: http://www.termeszetvedelem.hu/natura-2000-workshop-eloadasai
Új érdekképviseleti Szövetség

2013 október 10.  email valakinek   Nyomtatóbarát változat    

Új érdekképviseleti Szövetség létrehozásáról döntenek 2013 október 20-án Debrecenben. A Kisléptékű Termék-előállítók és Szolgáltatók Országos Szövetsége céljait és tervezett tevékenysége megismerhető a www.kisleptek.hu oldalon.A génmódosítás-mentes Európa jobban teljesít

2013 augusztus 22.  email valakinek   Nyomtatóbarát változat    

Néhány hete nagy port kavart, amikor a világ élelmezési gondjainak megoldását jutalmazó World Food Prize díjat két géntechnológiai óriáscég, a Monsanto és a Syngenta kutatói kapták. Nagyjából ugyanekkor a brit környezetvédelmi miniszter nyíltan kiállt a génmódosított növények termesztése mellett, és azt állította, hogy a génmódosított növények nélkül Európa lemarad. Egy nemrég megjelent kutatás viszont azt mutatja, hogy a valós helyzet ezzel pont ellentétes: a génmódosítás-mentes európai mezőgazdaság jobban teljesít, mint a génmódosított növényekre alapozó amerikai.

Jack Heinemann kutatását Jill Richardson ismertette az Alternet hasábjain, tőlünk ennek fordítását olvashatjátok.


Oldal:       >>  

Ügyfélszolgálat:

Főmenü

Partnerek